Road to Brno

Friss topikok

  • Wiktor76: @amper007: ennyi erovel akar Skociaban is lehetnek. Tenyleg rohadt sok a viz errefele :( (2013.06.05. 18:09) Anniversary
  • vitenyiroland: Találtam egy jót :) youtu.be/52ktEpjIhnk (2012.07.03. 12:33) Jedno pivo prosím
  • Wiktor76: @v_roland: gyere ki es itt mondd :P (2012.07.02. 23:28) Bele a lecsóba :)
  • Wiktor76: Nyilvan nem felejtem el a magyart :D Angolul meg muszaj beszelnem, mert a kollegak csak azt ertik. (2012.06.26. 22:33) Szürke hétköznapok
  • amper007: mondom én hogy elkapattak.. Tudod ha sokat pattogsz elvisznek a gulágra.Vagy csak haza küldenek.. ... (2012.06.14. 09:08) Pork in some stuff

Címkék

T-6 nap

Wiktor76 2012.05.24. 20:05

Lassan a célegyenesbe érek a szervezéssel, így a legfontosabb elintéznivalókat is elintéztem már, vagy elintézték magukat.

Nyilván az állás megszerzésén túl - ami tartott nagyjából három hétig az önéletrajz feltöltésétől számítva - leginkább a lakhatás megszervezése okoz kisebb gondot, mert ugye az ember fia csak ne hédereljen az utcán egy tökidegen ország nem kevésbé ismerős városában, nem is túl egészséges meg aztán nem nyomorogni indulok, hanem egy jobb élet reményében. Úgyhogy elindultam lakást keresni, persze beszerveztem még egy bankszámla nyitást és egy kis városnézést is, ha már ott járok. A nap végére bankszámla megoldva, lakás terén fokozódik a brno.jpgbizonytalanság a fizetési határidő miatt. Nagyjából hasonló a módszer mint nálunk, kinézed a lakást, szerződést kötsz, egy hónapot fizetsz a tulajnak előre, egy hónapot kauciónak és egy hónapot az ügynökségnek aki szerezte a kecót. Az árak nagyjából a Magyarországiak. Adódik a probléma: június 3-án már kell a lakás, de az utolsó "fizetésem" csak kb. június 4-5 környékén érkezik. Marad a szálloda, vagy a munkaerő közvetítő által felajánlott temporary accomodation.

Kisállat probléma épp saját magát oldja, amint Carrie ideér és összebarátkozik a görénnyel. Kezdem érteni, hogy a vadászgörény klub miért ment annyi állatot. Ha egy kicsit idősebb szegény göri, nem fogadja be senki. Nekem szerencsém van, hogy legalább egy időre biztonságban tudhatom majd Ödönt a pótmamájánál :) Ezúton is köszönet érte.

Következő kötelező jellegű kirándulás 31-én lesz az üzemorvoshoz. Addig is van még elég elintéznivaló itthon. Még a kórtörténetemet is le kell fordíttatnom cseh-re addig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roadtobrno.blog.hu/api/trackback/id/tr964544296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása